08.04.2017 13:41

Kuyt hekelt kunstgras: "Verschrikkelijk"

Met ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, Roda JC, SBV Excelsior, PEC Zwolle en Heracles Almelo is het kunstgras goed vertegenwoordigd in de Eredivisie. De weerstand ertegen is echter ook groot, zo ook bij Dirk Kuyt.

Feyenoord moet zondagmiddag als koploper op bezoek bij PEC Zwolle. In het MAC³PARK stadion in Zwolle ligt ook een rubberen veld en Kuyt kijkt er tegenop. "Je moet in Nederland nou eenmaal een paar keer per jaar op kunstgras spelen. Ik vind het zelf ronduit verschrikkelijk, een dag na de wedstrijd heb ik er lichamelijk altijd meer last van. Maar we moeten nu alles geven om die landstitel te pakken", aldus de aanvoerder van Feyenoord in het Algemeen Dagblad.

Kuyt krijgt bijval van trainer Giovanni van Bronckhorst. "Voetballen is gewoon een ander spelletje als het op kunstgras wordt gespeeld. Maar we willen kampioen worden en dus moeten we er niet over zeuren. We zullen ook in Zwolle moeten winnen." Feyenoord leed één nederlaag op kunstgras. Op bezoek bij stadsgenoot Sparta werd met 1-0 verloren. De andere twee nederlagen die de koploper dit seizoen leed waren op het natuurgras van Go Ahead Eagles en Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner