08.04.2017 18:00

Geen verrassingen bij Vitesse en Heerenveen

De vooraf verwachte 22 spelers staan aan de aftrap van Vitesse-sc Heerenveen. Na de 3-0 winst op Sparta Rotterdam laat trainer Jurgen Streppel zijn basiselftal voor het grootste gedeelte staan. Hij voert slechts één wijziging door. Jerry St. Juste keert terug in de basis na zijn schorsing.

Dat betekent dat Wout Faes op de bank begint. Voor de rest de vertrouwde namen bij sc Heerenveen. Waar aanvoerder Erwin Mulder onder de lat staat. Achterin vormt St. Juste samen met Joost van Aken het centrale duo. Op de backposities staan Stefano Marzo en Lucas Bijker. Pelle van Amersfoort, Morten Thorsby en Yuki Kobayashi moeten het slag op het middenveld winnen. Voorin is het aan Sam Larsson, Luciano Slagveer en de topscorer van de Friezen, Reza Ghoochannejhad, om te zorgen voor de doelpunten. Met deze elf hoopt Fraser voor het eerst sinds 2010 de drie punten te pakken in Arnhem. Een hels karwei aangezien de Friezen dit jaar nog geen enkel punt pakten op vreemde bodem.

Ook bij Vitesse starten de verwachte elf spelers. Henk Fraser kiest voor Kelvin Leerdam als de vervanger van de geschorste Kevin Diks. De verdediger kreeg in de slotfase van het duel tegen Heracles Almelo zijn tweede gele kaart. Dat is niet de enige wijziging die de oefenmeester doorvoert. Alexander Büttner stond tegen de Almeloërs voor het eerst dit seizoen in de basis bij Vitesse. Tegen sc Heerenveen moet hij alweer genoegen nemen met een plek op de bank. Arnold Kruiswijk krijgt de voorkeur.

De aftrap is om 18.30 uur in het Gelredome en de wedstrijd is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner