08.04.2017 20:22

Heerenveen verliest wederom een uitwedstrijd

Het is sc Heerenveen nog altijd niet gelukt om in het jaar 2017 op vreemde bodem een punt te pakken. Ook zaterdagavond op bezoek bij Vitesse gingen de Friezen onderuit. Met 4-2 was de club uit Arnhem te sterk. De grote man aan de kant van Arnhem was Ricky van Wolfswinkel.

Eerder dit jaar gingen de mannen van Jurgen Streppel op bezoek bij PSV (4-3), FC Utrecht (1-0), FC Twente (1-0), Excelsior (4-1) en Heracles Almelo (4-1) ook al onderuit. Ook de laatste uitwedstrijd van 2016 ging verloren waardoor de nederlaag in Arnhem alweer de zevende uitnederlaag op een rij was voor de Friezen. De laatste keer dat Heerenveen punten pakte buitenshuis was op 3 december toen Go Ahead Eagles in Deventer werd verslagen.

Binnen een kwartier stond het al 2-0 in Arnhem. Navarone Foor ontsnapte aan de aandacht en kon de bal achter doelman Erwin Mulder schuiven. Even later was het woord aan Van Wolfswinkel. Met zijn hoofd scoorde hij alweer zijn zestiende treffer van het seizoen. Nog niet eerder was de spits zo trefzeker in de Eredivisie. In het seizoen 2010/2011 vond Van Wolfswinkel in het shirt van FC Utrecht vijftien maal het doel. Nog voor rust deden de Friezen wat terug. Bij Vitesse dacht men aan een overtreding op Nathan, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis liet doorspelen. Daar profiteerde uiteindelijk Luciano Slagveer van.

In de tweede helft leek Heerenveen op weg naar de gelijkmaker, maar Slagveer miste een grote kans oog-in-oog met Room. Waar de buitenspeler zijn kans liet liggen, deed spits Van Wolfswinkel dat niet. De topscorer van Vitesse schoot op aangeven van Alexander Büttner en Milot Rashica zijn zeventiende en achttiende treffer van het seizoen binnen. Met dit aantal hijgt hij in de nek van topscorer Nicolai Jørgensen, die negentien treffers op zijn naam heeft staan dit seizoen. Het was voor het eerst dat Van Wolfswinkel drie keer trefzeker was in één wedstrijd in de Eredivisie.

Met een heerlijk schot voorkwam Sam Larsson dat Heerenveen voor de derde keer op rij met 4-1 onderuit ging in een uitwedstrijd. Hij scoorde één minuut voor tijd de 4-2 en bepaalde daarmee de eindstand. Voor Vitesse was het de derde zege op een rij binnen één week. De Arnhemmers deden uitstekende zaken in de strijd om Europees voetbal. De zorgen in Friesland zijn groot waar in het jaar 2017 slechts elf punten zijn gepakt.

Door: Ilona van der Werf

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner