08.04.2017 22:07

Klaassen weer goud waard voor Ajax

AFC Ajax heeft de druk neergelegd bij Feyenoord na de klinkende zege op degradatiekandidaat NEC Nijmegen: 1-5. Davy Klaassen is dit seizoen belangrijk voor Ajax en had vanavond met drie assists ook weer een groot aandeel in de zege.

Voor aanvang van de wedstrijd was het lange tijd onzeker of Klaassen kon starten in de basis. Aan de thuiswedstrijd tegen AZ (4-1 red.) afgelopen woensdag hield hij een scheenbeenblessure over. In tegenstelling tot Kasper Dolberg was hij wel fit genoeg om bij de selectie te zitten en zelfs te starten.

Ajax was in de eerste bedrijf grotendeels de betere en binnen acht minuten was dit ook op het scorebord te zien: 0-2. Wojciech Golla maakte eerst een eigen goal en David Neres schoof daarna de 0-2 binnen. In de 32e minuut begon de assist-show van Klaassen. Zo gaf hij eerst een korte pass op Bertrand Traoré die vervolgens van dichtbij de 0-3 binnenschoof. Dit was overigens ook de russtand.

NEC kwam feller uit de kleedkamer en onder aanvoering van Ferdi Kadioglu kregen de rood-groen-zwarten uit Nijmegen een paar kansen. In de 54e minuut zette diezelfde Kadioglu een kans om in een goal. Deze goal bleek al gauw puur voor de statistieken te tellen, want Klaassen gaf zijn tweede assist bij de tweede goal van Traoré. De derde assist van Klaassen was de meest simpele. Zo speelde hij de bal op het middenveld naar Hakim Ziyech, die aan een geweldige solo begon en uiteindelijk de 1-5 onder keeper Joris Delle doorschoot.

Klaassen liet dus weer zien hoe belangrijk hij is voor Ajax en staat nu op negen assists en twaalf goals. Hiermee heeft hij zijn record van acht assists uit seizoen 2015/2016 verbroken. In dat seizoen scoorde hij dertien maal. Gaat binnenkort dat aantal er ook aan? Ajax speelt nog competitie-wedstrijden tegen sc Heerenveen, PSV, Go Ahead Eagles en Willem II.

Door: Justin Polman

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner