08.04.2017 22:36

Armenteros schrijft geschiedenis met goals

De twee treffers die Samuel Armenteros zaterdagavond voor Heracles Almelo maakte uit bij Go Ahead Eagles in een 1-4 overwinning, leveren de Zweed een plek in de clubgeschiedenis van de Tukkers op.

Niet dat het moeilijke treffers waren – de spits kreeg zijn eerste voor open doel op een paar meter en de tweede vanaf de penaltystip, maar omdat hij nu op zestien Eredivisietreffers staat is hij de Heraclied met de meeste doelpunten in een seizoen. Hiervoor was het  Everton, met vijftien treffers die deze eer bezat. De nummer drie is op zich ook geen onaardige doelpuntenmaker, dat is namelijk Bas Dost. Die maakte er bij sc Heerenveen ooit wel 32 in een seizoen, maar in Almelose dienst bleef hij steken op een toch nog respectabel aantal van dertien.

Opvallend aan de productie van Armenteros is dat hij het redelijk verdeelt. Hij scoorde uit en thuis tegen Go Ahead tweemaal, alsmede tegen Roda JC, maar zijn overige tien treffers kwamen in tien verschillende wedstrijden. Het is met afstand zijn productiefste seizoen in Nederland – in het shirt van Heracles haalde hij zelfs nooit eerder de dubbele cijfers.

Door: Jan Willem Spaans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner