09.04.2017 08:58

Eagles geen schijn van kans met man minder

Go Ahead Eagles is er zaterdag in het thuisduel met Heracles Almelo niet in geslaagd het gat met nummer zeventien, Roda JC, te dichten. Na een kwartier spelen zag de club uit Deventer die missie volledig in rook opgaan toen Elvis Manu met rood van het veld moest en Heracles een strafschop kreeg. Uiteindelijk ging de thuisploeg van de nieuwe trainer Robert Maaskant hard onderuit: 1-4.

De ploeg uit Deventer wilde zich zaterdag herstellen van de harde 8-0 nederlaag bij Feyenoord van afgelopen woensdag en begon aanvallend. Heracles boekte thuis enkele goede zeges in de afgelopen weken, maar lijkt in uitwedstrijden een stuk kwetsbaarder.

Na ongeveer een kwartier spelen moest Go Ahead echter alle plannen bijstellen. Scheidsrechter Edwin van de Graaf zag in een door Manu met de schouder gestopte bal hands en was onverbiddelijk. Hij stuurde de aanvaller naar de kant en wees naar de stip. Aanvoerder Thomas Bruns schoot de bezoekers naar 0-1.

Armenteros

Nog geen drie minuten later verdubbelde Samuel Armenteros de score, nadat Pedro Chirivella knullig balverlies leed aan de andere kant. Doelman Theo Zwarthoed stopte het schot van Kristoffer Peterson nog, maar kon niets meer doen tegen het schot van Armenteros. Diezelfde Petterson kon vijf minuten later ongehinderd naar binnen trekken en hard in de rechterbovenhoek raak schieten.

Met tien man deed de thuisploeg nog even wat terug. De Engelse huurling Daniel Crowley liep door op links en bracht met een fraai schot in de lange hoek de 1-3 op het scorebord. Een verdedigende fout van Sander Fischer op Robin Gosens zorgde vla voor rust echter voor de tweede strafschop voor Heracles. Dit keer mocht Armenteros aanleggen en schoot laag raak in de rechterhoek.

Na de rust bleek het tiental van Go Ahead niet meer bij machte veel aan de achterstand te doen. Robert Maaskant heeft nog vier wedstrijden om zijn ploeg van de laatste plaats te krijgen.