09.04.2017 12:45

Kadıoğlu alleen nog maar als invaller trefzeker

Ferdi Kadıoğlu baalt van de 1-5 nederlaag van NEC tegen Ajax. (08-04-2017)
Ferdi Kadıoğlu baalt van de 1-5 nederlaag van NEC tegen Ajax. (08-04-2017)

Hij is pas zeventien jaar, maar Ferdi Kadıoğlu heeft inmiddels al 23 optredens in de Eredivisie achter zijn naam staan. De jonge middenvelder maakt in zijn eerste seizoen als profvoetballer een uitstekende indruk en was al vier keer trefzeker.

Er is een aantal dingen dat opvalt aan de doelpunten die Kadıoğlu scoorde. Zo waren drie van de vier goals die de talentvolle middenvelder maakte gelijkmakers. Kadıoğlu maakte tegen FC Utrecht (1-1),  FC Groningen (1-1) en Vitesse (2-1) de 1-1. Twee van zijn doelpunten leverden NEC dus een punt op. Afgelopen zaterdag maakte Kadıoğlu tegen zijn vierde doelpunt in dienst van de Nijmegenaren. Dit keer niet de 1-1, maar de 3-1. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-1 voor de Amsterdammers.

Niet alleen was het gros van het doelpunten dat Kadıoğlu maakte de belangrijke gelijkmaker, ook scoorde de middenvelder alleen als invaller. Peter Hyballa gunde het talent acht keer een basisplaats, maar in geen van die wedstrijden kwam Kadıoğlu tot scoren. Naast de vier doelpunten die de middenvelder in vijftien invalbeurten maakte, was hij drie keer als aangever betrokken bij een goal. Daarmee is hij samen met Kévin Mayi van alle NEC-spelers bij de meeste doelpunten betrokken: zeven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner