09.04.2017 16:23

Invaller Barazite beslist duel met FC Twente

Opnieuw slaat FC Utrecht toe. Een paar minuten na de 1-0 komen de Domstedelingen dankzij een doelpunt van Nacer Barazite (t.v.l.) op 2-0 tegen FC Twente. (09-04-2017)

Een gouden greep van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag zorgde zondagmiddag voor een ommekeer tegen FC Twente. Nacer Barazite was als invaller ontzettend belangrijk in de 3-0 overwinning in de Galgenwaard. Door de winstpartij is FC Utrecht zeker van de play-offs voor Europees voetbal.

FC Utrecht schoot uit de startblokken. De thuisploeg kreeg aardig wat kansen, maar Zakaria Labyad en Gyrano Kerk stuitten op Nick Marsman. Vervolgens zakte de wedstrijd in tot een dieptepunt, na een half uur spelen werd het pas weer interessant. Yassin Ayoub dacht te scoren, maar de aanval werd afgevlagd vanwege buitenspel. FC Twente kreeg vlak voor rust de enige echte kans van de eerste helft, maar Enes Ünal maakte het David Jensen vanuit de draai net niet moeilijk genoeg.

Het eerste kwartier van het tweede bedrijf stelde erg teleur, maar daarna bracht invaller Barazite verandering in het spelbeeld. Binnen tien minuten na zijn invalbeurt stond FC Utrecht op een 2-0 voorsprong. Eerst stelde de aanvallende middenvelder met een perfecte voorzet Gyrano Kerk in staat om te scoren, daarna draaiden de collega's het om en bediende Kerk invaller Barazite. FC Twente wisselde vervolgens aanvallend, maar een invaller aan de andere kant gooide het duel op slot.

Richairo Živković kreeg ook weer eens speeltijd in het shirt van FC Utrecht, de huurling van Ajax beloonde het vertrouwen met een doelpunt. Vanuit een moeilijke hoek schoot de spits koeltjes raak voor de 3-0. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld, waardoor er niet meer werd gescoord. Door de overwinning is FC Utrecht zeker van de play-offs aan het einde van het seizoen. De ploeg kan niet meer ingehaald worden door de nummer acht sc Heerenveen.

Door: Jos Boesveld