09.04.2017 16:38

Zlatan maakt zeventiende competitiedoelpunt

Zlatan Ibrahimović is hard op weg naar twintig doelpunten in de Engelse competitie. De Zweedse aanvaller maakte zondag in het uitduel van Manchester United tegen Sunderland zijn zeventiende van het seizoen. United won de wedstrijd met 3-0 en staat nu weer op de vijfde plaats. Arsenal kan maandag bij een zege op Crystal Palace weer op gelijke hoogte komen met het team van trainer José Mourinho.

Ibrahimović nam na een half uur spelen de openingstreffer voor zijn rekening. Sunderland, dat laatste staat, moest kort voor rust verder met tien man na rood voor Sebastian Larsson. Direct na de pauze maakte Henrikh Mkhitaryan het tweede doelpunt. Marcus Rashford bepaalde in de 89e minuut, op aangeven van Ibrahimović, de eindstand.

Oranje-international Daley Blind mocht de laatste dertig minuten meedoen. Hij verving Luke Shaw. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank.