09.04.2017 17:05

Kuyt baalt van zwakke beginfase in Zwolle

Aanvoerder Dirk Kuyt van koploper Feyenoord wilde zondag na de dure remise bij PEC Zwolle (2-2) van geen excuses weten. "Als je zó begint aan een wedstrijd, wordt het vanzelf moeilijk en moeizaam", doelde hij op de snelle achterstand voor de Rotterdammers (2-0 na dertien minuten). "Dit zijn twee heel belangrijke verliespunten, maar we hebben de titelkansen nog steeds in eigen hand."

Kuyt gaf bij FOX Sports toe dat Feyenoord met te weinig scherpte en concentratie startte. "Daardoor gaven we twee doelpunten zomaar weg. Daarna hebben we toch nog goed terug geknokt. We maakten op tijd 2-2, maar in het laatste half uur konden we de winnende treffer niet afdwingen. We waren in de slotfase niet geduldig genoeg. Ons baltempo was bovendien te laag en er waren te weinig wisselpassen van links naar rechts."

Kuyt hoorde vlak voor het begin van de wedstrijd dat hij alsnog mocht starten, als vervanger van topscorer Nicolai Jørgensen die toch nog niet helemaal fit was. "Dat was geen probleem. Ik bereid me altijd voor op een wedstrijd alsof ik ga spelen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner