09.04.2017 17:13

AS Roma blijft Juventus op zes punten volgen

AS Roma heeft zondag de vierde achtereenvolgende overwinning in de Serie A geboekt. De ploeg van de Nederlandse middenvelder Kevin Strootman was met 0-3 te sterk voor Bologna, en houdt zo zes punten achterstand op Juventus. De koploper in de Italiaanse voetbalcompetitie, op weg naar de zesde landstitel op rij, had zaterdag Chievo Verona al met 2-0 verslagen.

Strootman deed de hele wedstrijd mee. De oud-PSV'er kreeg twintig minuten voor tijd een gele kaart. AS Roma leidde bij rust al met 2-0 door doelpunten van Federico Fazio en Mohamed Salah. Topscorer Edin Džeko maakte in de 75e minuut de 0-3. De aanvaller heeft dit seizoen in de competitie 24 keer gescoord. De Belg Thomas Vermaelen, voormalig speler van Ajax, kwam in de 78e minuut als invaller in het veld.