09.04.2017 18:35

PSV na rust maatje te groot voor Willem II

PSV herstelde zich zondag in de eredivisie met een ruime overwinning op Willem II (5-0) van het puntenverlies tegen FC Twente, drie dagen eerder: 2-2. Het echte geloof bij de Eindhovenaren in de eerste of tweede plaats lijkt echter verdwenen. De ploeg van trainer Phillip Cocu maakte in de eerste helft een aangeslagen indruk en wist het publiek pas na de pauze tevreden te stellen.

PSV, dat nu negen thuiswedstrijden op rij heeft gewonnen, kwam in de eerste helft goed weg. Willem II'er Thom Haye schoot de bal in de 35e minuut via de onderkant van de lat achter keeper Jeroen Zoet. De bal stuiterde daarna terug het veld in. Scheidsrechter Pol van Boekel en assistent Nicky Siebert hadden allebei niet gezien dat de bal de lijn was gepasseerd.

De thuisploeg zelf was daarvoor nauwelijks gevaarlijk geweest. De enige kansjes kwamen op naam van Luuk de Jong (kopbal) en Marco van Ginkel (schot van afstand). De Jong werd in de eerste helft regelmatig uitgefloten door de Eindhovense toeschouwers. In de rust haalde Cocu zijn spits van het veld en kreeg Jürgen Locadia de kans. Locadia stond donderdag tegen Twente nog in de basis. Naast de aanvaller (vervangen door Gastón Pereiro) verdwenen ook Héctor Moreno en Siem de Jong uit het basiselftal. Daniel Schwaab en Bart Ramselaar mochten tegen de Tilburgers vanaf het begin meedoen. Ramselaar was zijn basisplaats vorige maand kwijtgeraakt.

Tien minuten na het niet gegeven doelpunt van Haye, wist PSV wél te scoren. De Franse verdediger Nicolas Isimat-Mirin kopte de bal in blessuretijd uit een hoekschop achter Kostas Lamprou. Ook het tweede doelpunt, in de 56e minuut, werd met het hoofd gemaakt uit een hoekschop. Nu was het middenvelder Van Ginkel die scoorde.

Daarna wist PSV de fans toch nog te vermaken. Van de 76e tot en met de 84e minuut scoorde de regerend kampioen drie keer. Pereiro, Andrés Guardado en Van Ginkel troffen doel. PSV verkleinde de achterstand op koploper Feyenoord tot vijf punten en moet de laatste vier wedstrijden vier punten zien goed te maken op nummer twee Ajax.