09.04.2017 23:20

Cavani de grote man bij makkelijke zege PSG

Paris Saint-Germain blijft in de race voor de vijfde landstitel op rij. Tegen Guingamp won de voetbalclub uit Parijs zondag de vijfde competitiewedstrijd op rij: 4-0. Paris Saint-Germain blijft zo koploper AS Monaco, dat zaterdag met 0-1 te sterk was voor Angers, volgen op drie punten afstand. Beide topclubs moeten dit seizoen nog zeven duels in de Ligue 1 spelen.

Zoals zo vaak dit seizoen, had Paris Saint-Germain de overwinning te danken aan Edinson Cavani. De spits uit Uruguay gaf in de 56e minuut de assist bij het openingsdoelpunt van Angel Di Maria. De tweede en derde treffer maakte Cavani zelf. Hij staat nu op 29 doelpunten in 31 wedstrijden. Blaise Matuidi bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-0.

Bij Monaco kwam het enige doelpunt zaterdag op naam van Radamel Falcao. Olympique Nice won vrijdag al bij Lille met dank aan twee doelpunten van Mario Balotelli (2-1). De nummer drie van de ranglijst heeft nu vier punten minder dan AS Monaco. Olympique Nice heeft bovendien een duel meer gespeeld dan de lijstaanvoerder.