10.04.2017 12:30

SvdW: Hattrickheld Van Wolfswinkel schittert

Ricky van Wolfswinkel schoot met drie treffers zijn Vitesse langs sc Heerenveen. De spits heeft dit seizoen al achttien keer het net gevonden, een recordaantal voor de spits. Zijn hattrick was alweer de zevende in totaal dit seizoen van alle Eredivisie-spelers.

De drie goals van de aanvaller hielpen Vitesse aan een fraaie zege in de strijd om de Europese plaatsen in de play-offs. Daarin zetten de Arnhemmers de Friezen op een achterstand van acht punten, terwijl bij winst van de bezoekers het gat twee punten zou zijn. Echter, sc Heerenveen had weinig in te brengen in de Gelredome en dat hadden de Geel-Zwarten niet in de minste plaats te danken aan Van Wolfswinkel. Nadat Navarone Foor de ploeg op voorsprong had gezet, raakte de spits op stoom. Bovendien was de hattrick een complete, daar hij met zijn hoofd, rechter- en linkerbeen wist te scoren. 

Zeven hattricks
Eljero Elia was dit seizoen de eerste met een hattrick, tegen FC Groningen. Hij is niet de enige Feyenoorder die dit seizoen een hattrick achter zijn naam heeft staan. Nicolai Jørgensen vond tegen AZ driemaal het net (5-2 winst) en Jens Toornstra was midweeks tegen Go Ahead Eagles de man die de bal mee naar huis mocht nemen (8-0 winst). Ajacied Kasper Dolberg was in speelronde dertien nog de man van de hattrick tegen NEC (5-0 winst). Bij FC Twente was Enes Ünal de grote man met drie treffers tegen FC Groningen in speelronde drie. Alleen bij Reza Ghoochannejhad bleken drie doelpunten niet genoeg voor de winst (4-3 verlies tegen PSV).

Het aantal van zeven hattricks dit seizoen is nog niet het aantal (negen) dat vorig seizoen werd behaald. Opvallend is dat geen enkele speler twee hattricks produceerde, terwijl vorig seizoen Vincent Janssen en Dirk Kuyt dat wel deden. Voor Ricky van Wolfswinkel was het zijn eerste hattrick ooit in de Eredivisie, zijn vierde in totaal. De spits kon dit jaar al achttien keer juichen keer voor een doelpunt en is daarmee bezig aan zijn productiefste seizoen in de Eredivisie. Zijn persoonlijk record stond voor dit seizoen op vijftien, als speler van FC Utrecht in 2010/2011.

MVP
Met nog vier wedstrijden te gaan hijgt hij in de nek van topscorer Nicolai Jørgensen. De Deense spits staat op negentien treffers dit seizoen. Naast afmaker was Van Wolfswinkel ook vijfmaal betrokken bij een doelpunt als aangever. Dat betekent dat dit seizoen van de in totaal 48 doelpunten voor Vitesse bij 23 een rol was weggelegd voor de spits. Dat zijn uitstekende statistieken voor de spits die om die reden ook tweede staat in het klassement van Most Valuable Player

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner