10.04.2017 21:43

Juventus leunt niet achterover tegen Barça

Trainer van Juventus, Massimiliano Allegri, geeft aan niet achterover te kunnen leunen in de kwartfinale van de Champions League van dinsdag tegen FC Barcelona. Juventus gaat voor de winst.

Allegri heeft in een interview nog niet aangegeven hoe hij zijn team zal gaan laten spelen. Maar volgens hem zullen alle vier de aanvallers spelen. Hiermee doelt de trainer waarschijnlijk op Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Juan Cuadrado and Mario Mandzukic. Laatstgenoemde komt terug van een blessure. In de wedstrijd tegen Napoli, die gelijk eindigde, viel de aanvaller uit.

De trainer Allegri geeft ook aan waarom het niet kan om achterover te leunen. "Het zijn op papier twee prachtige wedstrijden en we moeten er ook voor zorgen dat ze dat zullen worden." De defensie van FC Barcelona zal de zwakke schakel zijn in de wedstrijd volgens Allegri. 

Ook Buffon keek vooruit naar de herhaling van de finale van de Champions League van twee jaar geleden. De doelman, die destijds ook speelde, zegt dat zijn defensie scherp moet zijn tegen de sterke aanval van FC Barcelona. "Het aanvallende trio van FC Barcelona is niet alleen individueel goed, ze kennen elkaar ook en spelen goed samen", aldus de sluitpost.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner