11.04.2017 09:32

Cultheld Verhoeven neemt nog geen afscheid

Jeroen Verhoeven is nog niet van plan om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De 36-jarige doelman speelt momenteel met het Amsterdamse De Dijk in de Derde Divisie Zondag en is komend seizoen hoogstwaarschijnlijk actief in de Tweede Divisie.

De routinier was in het verleden actief voor FC Volendam, Ajax en FC Utrecht. "Ik ben nog steeds fanatiek, zeker tijdens wedstrijden", aldus de goalie tegenover TweedeDivisie.org. "Ik ga door zolang mijn lichaam het toelaat. Ik merk wel dat twintig jaar lang zeven keer per week trainen zijn tol begint te eisen. In sommige gewrichten ontstaat kalkvorming of zie je opeens gekke bultjes opkomen. Maar voorlopig is het nog wel te doen."

Verhoeven speelde tijdens zijn carrière 106 wedstrijden in de Jupiler League en 64 keer stond hij onder de lat in de Eredivisie. Namens Ajax debuteerde Verhoeven in 2011 in Europa. Tegen RSC Anderlecht (2-0 overwinning) kwam hij halverwege de wedstrijd in het veld voor Maarten Stekelenburg, terwijl hij tegen Spartak Moskou (3-0 nederlaag) de gehele wedstrijd mocht keepen.

Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Verhoeven met koploper De Dijk een voorsprong van zeven punten op nummer twee Westlandia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner