11.04.2017 10:37

Barça won nog nooit op bezoek bij Juventus

Dinsdagavond speelt FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League in Turijn tegen Juventus. Op basis van de historie zal de Catalaanse grootmacht weinig hoop hebben op een goed resultaat.

Vier keer eerder ging FC Barcelona namelijk op bezoek bij Juventus, maar nimmer wonnen de Catalanen in Turijn. De laatste keer dat de Spanjaarden een wedstrijd in Turijn tegen Juventus moesten spelen was tijdens het seizoen 2002/2003. De eerste ontmoeting in Turijn dateert van 3 november 1970. 

Derde keer kwartfinale

Dinsdagavond nemen Juventus en FC Barcelona het voor de derde keer tegen elkaar op in de kwartfinale van de Champions League. De tussenstand in de kwartfinale is momenteel in balans. Want tijdens het seizoen 1985/1986 kwalificeerde FC Barcelona zich voor de halve finale van de Champions League, terwijl Juventus zich in 2002/2003 mocht melden in de halve finale. Op 19 maart 1986 eindigde het duel in Turijn in een gelijkspel (1-1), diezelfde eindstand stond op 9 april 2003 op het scorebord.

Twee keer winst voor Juventus

Twee keer eindigde de wedstrijd in Turijn dus in een gelijkspel, maar de overige twee wedstrijden werden gewonnen door de Italianen. In 1970 won Juventus met 2-1 dankzij doelpunten van Roberto Bettega en Fabio Capello. Luis Pujol was trefzeker namens FC Barcelona. Ook in 1991 wist Juventus in eigen huis van FC Barcelona te winnen. Juventus was met 1-0 te sterk voor het FC Barcelona van Johan Cruijff. De Italiaanse legende Roberto Baggio nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. 

Finale

Tijdens het seizoen 2014/2015 wist FC Barcelona Juventus overigens wel te verslaan. De twee troffen elkaar in de finale van de Champions League. Juventus werd weliswaar aangewezen als thuisspelende ploeg. De wedstrijd werd echter afgewerkt in het Olympiastadion van Hertha BSC, waardoor het technisch gezien natuurlijk geen thuiswedstrijd betrof. FC Barcelona won de finale met 3-1 dankzij treffers van Ivan Rakitić, Neymar en Luis Suárez. Álvaro Morata wist te scoren namens de Italianen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner