11.04.2017 11:07

Ranieri moest kiezen tussen Clasie en Kanté

Jordy Clasie (l.) vecht een duel uit met N'Golo Kanté (r.) tijdens het competitieduel Leicester City - Southampton (03-04-2016).
Jordy Clasie (l.) vecht een duel uit met N'Golo Kanté (r.) tijdens het competitieduel Leicester City - Southampton (03-04-2016).

Claudio Ranieri moest in de zomer van 2015 een hele belangrijke keuze maken. Leicester City kon zich versterken met Feyenoorder Jordy Clasie of N'Golo Kanté. Ranieri koos voor laatstgenoemde en de rest is geschiedenis.

"Steve Walsh (destijds scout van Leicester City, red.) kwam met twee namen", vertelt Ranieri aan Monday Night Football. "Ik moest kiezen tussen Clasie en Kanté. Ik heb Kanté twee of drie keer bekeken en ik had mijn beslissing genomen: Kanté." Met de kleine Fransman in de ploeg werd Leicester City kampioen van Engeland. Tijdens het huidige seizoen speelt Kanté voor Chelsea en lijkt de Fransman wederom kampioen van Engeland te worden. Clasie vertrok uiteindelijk naar Southampton.

Ranieri koos voor Kanté, maar maakte in het begin niet optimaal gebruik van de balafpakker. "Ik heb hem in eerste instantie als linksmid gebruikt", vervolgt Ranieri zijn verhaal. "Maar toen ik hem eenmaal in het midden had neergezet kon ik echt niet meer om hem heen. Wie zou Kanté nou niet opstellen?" Zonder Kanté had Ranieri het moeilijk bij Leicester City, waardoor hij eind februari werd ontslagen bij The Foxes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner