11.04.2017 11:26

Huntelaar schuift Schalke in favorietenrol

Klaas-Jan Huntelaar is van mening dat FC Schalke 04 de halve finale van de Europa League moet bereiken. De Achterhoeker denkt dat de Duitse club als winnaar uit de strijd komt tijdens de tweeluik met Ajax.

"Het niveauverschil tussen de Bundesliga en de Eredivisie zit vooral in het fysieke, de duels en het tempo. Al vond ik dat er in Ajax - Feyenoord ook wel een behoorlijk tempo zat. Maar toch is het in Nederland net iets minder intensief. Voetballen, dat kunnen de meeste Nederlanders wel. Maar in Duitsland hebben ze het altijd over de 120 kilometer die je als team per wedstrijd bij elkaar moet lopen. En dan nog zo veel sprints", aldus Huntelaar.

Donderdagavond speelt Schalke 04 eerst in de Amsterdam ArenA. "Wat er in de kwartfinale van de Europa League wordt gevraagd, zijn wij dus meer gewend in de competitie, maar de duels met Ajax zijn wedstrijden op zichzelf", vervolgt de aanvaller tegenover De Telegraaf. "Ik begrijp wel dat de mensen hier bij Schalke het een betere loting vinden dan bijvoorbeeld Manchester United of Olympique Lyon. Maar ik zou zelf nooit te vroeg juichen. We moeten het eerst laten zien. Wat ik bij de club hoor, is dat men best positief is over het bereiken van de halve finale. Niet dat we Ajax wegblazen, maar normaal gesproken wint een club uit de Bundesliga van een Nederlandse ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner