11.04.2017 19:16

Van Breukelen gunt Feyenoord de titel

Als het aan Hans van Breukelen ligt, verovert Feyenoord dit seizoen voor het eerst sinds 1999 de landstitel. De technisch directeur van de KNVB sluit zich daarmee aan bij de woorden van operationeel directeur betaald voetbal Gijs de Jong, die twee maanden geleden ook zijn voorkeur uitsprak voor de Rotterdammers.

In gesprek met Berkum TV legt Van Breukelen uit waarom hij hoopt dat niet Ajax of PSV, maar Feyenoord dit seizoen kampioen wordt. "In mijn rol kan ik dit niet zeggen, maar ik doe het toch", begint hij. "Eric Gudde en Martin van Geel, wat hebben die niet allemaal over zich heen gekregen. Ze zijn op een schandalige wijze behandeld. Daarom gun ik het Feyenoord. En voor Dirk Kuyt."

Op zondag 14 mei, rond half vijf 's middags, wordt duidelijk of de wens van Van Breukelen uitkomt. Hoewel PSV nog niet helemaal is uitgeschakeld in de titelrace, lijken Feyenoord en Ajax te bepalen wie de landskampioen wordt. Het verschil is met nog vier wedstrijden te gaan één punt in het voordeel van de Rotterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner