12.04.2017 10:31

Buffon: "Dybala bij de besten van de wereld"

Paulo Dybala vertolkte dinsdagavond een hoofdrol door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen in de wedstrijd tussen Juventus en FC Barcelona (3-0). Volgens doelman Gianluigi Buffon behoort de uitblinker van de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tot de beste spelers van de wereld.

"Dybala is de laatste twee jaar exponentieel gegroeid. Ik zeg al een hele tijd dat hij tot de beste vijf spelers van de wereld behoort, maar hij zou bij de beste drie ook niet misstaan.", aldus Buffon tegenover Mediaset Premium. Dybala kwam in de zomer van 2015 naar Juventus. Sindsdien speelde hij 58 wedstrijden in de Serie A voor De Oude Dame, waarin hij 27 goals maakte. "Nu moet Dybala zich elke keer bewijzen, zodat hij de verwachtingen waar kan maken."

Overigens vertolkte de 39-jarige Buffon zelf ook een hoofdrol. Bij een 1-0 voorsprong hield hij Andrés Iniesta met een reflex van het belangrijke uitdoelpunt af. De aanvoerder van Juventus keept nog altijd op het allerhoogste niveau. "Het was een belangrijke redding gezien het moment. Zoiets gaat om duizenden van secondes. Ik heb de ambitie om nog als een goede keeper gezien te worden en dan moet ik dit soort dingen doen.

Juventus liep vervolgens uit naar een ruime 3-0 zege, waardoor plaatsing voor de halve finales van de Champions League heel dichtbij is. Toch is de ploeg ook gewaarschuwd, nadat Barça in de kwartfinales nog een 4-0 achterstand wist goed te maken op Paris Saint-Germain. "We kijken met een positief gevoel uit naar de return. We hadden geen angst voor Barcelona en speelden op basis van onze eigen kwaliteiten."

"Toch liet de wedstrijd tegen PSG zien dat we voorzichtig moeten zijn. We zijn tevreden over vanavond, maar we weten dat we ons nog niet hebben geplaatst voor de volgende ronde. Barcelona heeft in mijn ogen een van de sterkste ploegen. Gelukkig heeft een teamsport meerdere elementen en situaties die een wedstrijd kunnen beslissen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner