12.04.2017 11:14

Luis Enrique beleefde de nachtmerrie opnieuw

Het ging dinsdagavond opnieuw flink mis voor FC Barcelona in de heenwedstrijd van de Champions League. Juventus was, net als een ronde eerder Paris Saint-Germain, in eigen huis veel te sterk: 3-0. Trainer Enrique heeft opnieuw een wonder nodig om de volgende ronde te behalen.

"Het maakt niet uit of het resultaat verdiend was of niet, de uitslag staat. Het was alsof we de nachtmerrie weer helemaal opnieuw beleefden", doelt Enrique op de clubsite op de uitwedstrijd bij PSG (4-0). "We speelden een slechte eerste helft en waren niet goed genoeg in de tweede helft."

Bij een 2-0 achterstand in de rust, ging Barça in de tweede helft beter voetballen. Scoren deed het zelf niet meer, maar Juventus prikte er aan de andere kant nog wel eentje bij. "In de tweede helft waren we net zo goed, zo niet beter, dan Juventus. We creëerden kansen, maar hadden net niet dat beetje geluk dat je altijd nodig hebt. Maar de eerste helft krijg ik niet uit mijn hoofd, dat was schandalig."

Na de Remontada tegen PSG, heeft Barça opnieuw een kunststukje nodig om de halve finales te bereiken. "Het is tijd om na te denken over de planning voor een nieuwe comeback. Als we zo goed spelen als dat we kunnen, zijn we in staat om tegen elke ploeg vier doelpunten te maken", besluit Enrique hoopvol. Eerder op de avond zag hij een comeback juist heel somber in. Zijn eerste reactie na de wedstrijd was: "Ik vind het moeilijk om weer in een comeback te geloven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner