12.04.2017 11:50

Iniesta: "Was niet zo slecht als in Parijs"

FC Barcelona heeft opnieuw een kunststukje nodig om de volgende ronde van de Champions League te halen. Dinsdagavond ging het in de heenwedstrijd hard onderuit tegen Juventus (3-0), waardoor de gedachten naar de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain gingen (4-0).

In de achtste finales werd Barça in de uitwedstrijd compleet overlopen door PSG, waarna het in de return op onwaarschijnlijke wijze de achterstand nog omboog (6-1). Tegen Juventus ging het op vrijwel identieke wijze mis in de heenwedstrijd, waardoor er opnieuw een klein wonder nodig is in Camp Nou.

"Of onze gedachten teruggaan naar Parijs? We voelen ons niet zo slecht als na die wedstrijd aldaar. Wel moeten we opnieuw een grote berg zien te beklimmen. Of een comeback mogelijk is? Als we alles goed doen is het zeker mogelijk", zei de middenvelder direct na de wedstrijd. Iniesta kreeg zelf nog een grote kans op het belangrijke uitdoelpunt, maar vond Buffon op zijn weg.

Juventus was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. Na de rust begon Barcelona beter te voetballen, maar waar het zelf niet meer wist te scoren, deed Juventus dat wel. "Er ging veel verkeerd, met name in de eerste helft. Ze hebben ons afgestraft met twee doelpunten. Na de rust stond er een ander Barcelona. We verdienden een doelpunt, maar daar hebben we nu weinig aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner