12.04.2017 12:28

Munsterman: "Football Leaks perste Doyen af"

Joop Munsterman wordt door veel mensen verantwoordelijk gehouden voor de financiële malaise bij FC Twente, maar de voormalig voorzitter van de club weerlegt dat. Na connecties met de investeringsmaatschappij Doyen was zijn positie niet meer te houden.

Doyen Group hielp Twente om spelers aan te trekken, maar hield daardoor ook altijd een aandeel bij de verkoop van spelers. Doyen wilde meepraten over welke spelers verkocht zouden worden, iets wat in strijd is met de regels van de KNVB. De handtekening van Munsterman staat onder een contract met Doyen, dat met opzet buiten het zicht van de KNVB is gehouden. Via de klokkenluiderssite Football Leaks kwam dat document naar buiten, waarna FC Twente een straf kreeg.

Munsterman is verbaasd dat niet niemand van de club protest aantekende tegen de straf. Twente ging akkoord met een onderzoek binnen de club en het werd uitgesloten van Europees voetbal. Volgens Munsterman is er geen bewijs voor de authenticiteit van de papieren. "Laten we duidelijk zijn: dat document komt van een website, Football Leaks. Eigenlijk een criminele website."

"Zij hebben Doyen ook afgeperst. Zij hebben dat formulier in de markt gebracht. Zij hebben gezegd: 'Als jij niet een paar miljoen betaalt, brengen wij allerlei zaken over jullie in omloop'. Wat dat addendum betreft: Twente heeft het niet, ik heb het niet, Doyen heeft het niet en de KNVB heeft het niet." Munsterman is dan ook van mening dat de club protest had moeten aantekenen tegen de straf.

Het contract met Doyen werd getekend ten tijde van het voorzitterschap van Munsterman. Toen de deal boven water kwam, was hij echter al vertrokken bij de club. De handtekening van Munsterman staat wel onder het document, maar hij kan zich zelf niet herinneren die te hebben gezet. "Ik ben me er niet van bewust dat ik dat addendum ken of dat ik het ondertekend heb. Ik wist er niet van", aldus Munsterman aan tafel bij Pauw.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner