12.04.2017 18:20

Schalke 04 laat Ajax aanvallen in eigen huis

Schalke 04 kiest donderdag niet voor de aanval in het uitduel met Ajax in de Europa League. "Ajax heeft veel zelfvertrouwen en is bezig met een goede serie", blikte trainer Markus Weinzierl vooruit naar het eerste duel in de kwartfinale. "We willen verdedigend stabiel zijn en voor gevaar zorgen als we kunnen omschakelen."

Weinzierl vertelde woensdag vlak voor de training van zijn ploeg in de ArenA dat Sead Kolašinac waarschijnlijk kan spelen tegen Ajax. Voor Eric Maxim Choupo-Moting komt het eerste duel in de kwartfinale te vroeg. De snelle buitenspeler liep zaterdag een knieblessure op tijdens het gewonnen duel met VfL Wolfsburg (4-1).

De trainer van Schalke 04 liet zich op de persconferentie vergezellen door Klaas-Jan Huntelaar. De spits herhaalde dat hij pas aan het einde van het seizoen beslist of hij eventueel wil terugkeren naar zijn favoriete Nederlandse club. Huntelaar liet zich positief uit over het huidige Ajax. "Ze combineren handig vanuit de defensie naar voren en zijn erg technisch. Ze proberen de wedstrijd altijd te domineren."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner