12.04.2017 20:19

NEC botst om interview met technisch adviseur

Danny Hoekman, technisch adviseur van NEC, poseert voor de iconische brug van Nijmegen. (09-04-2017)
Danny Hoekman, technisch adviseur van NEC, poseert voor de iconische brug van Nijmegen. (09-04-2017)

Danny Hoekman en NEC liggen in een clinch. De technisch adviseur van de formatie uit Gelderland gaf deze week een interview aan Voetbal International, daar neemt NEC via een officieel statement afstand van.

De Eredivisionist noemt niet welke uitspraken van Hoekman kwalijk zijn, maar is overduidelijk op de clubwebsite. "NEC is zeer ontstemd over het moment en de inhoud van het interview. Al meerdere keren heeft Hoekman, zonder de club daarin te kennen of mee te nemen, uitspraken gedaan die ons inziens het algemeen belang van de club schaden. Dat was ook het geval bij het interview in Voetbal International."

In een uitgebreid gesprek met het weekblad uitte Hoekman kritiek op de huidige selectie van NEC, die te buitenlands zou zijn. Ook sprak hij zich uit over Peter Hyballa. De huidige trainer van de Nijmegenaren is volgens Hoekman een karikatuur geworden vanwege zijn gedrag aan de zijlijn. NEC laat weten dat het geen beroep meer doet op Hoekman, terwijl de club zich ook beraadt over de toekomstige relatie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner