12.04.2017 22:38

Ronaldo scoort zijn honderdste Europese goal

Cristiano Ronaldo heeft voor het eerst sinds 18 oktober 2016 weer eens gescoord in de Champions League. Ronaldo deed dat in de met 1-2 gewonnen wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Bayern München en Real Madrid. Hij maakte twee doelpunten, waardoor Ronaldo ook zijn honderdste doelpunt in Europees verband maakte.

De Portugees is hiermee de eerste speler die deze mijlpaal in Europa bereikt. De steraanvaller scoorde zestien doelpunten in het shirt van Manchester United, de overige goals maakte hij in Madrileense dienst. Cristiano Ronaldo scoorde het overgrote merendeel van zijn honderd doelpunten op het hoogste niveau. In de Champions League was hij al goed voor 97 doelpunten, waarmee hij ook de eerstvolgende lijkt die in het kampioenenbal op honderd uitkomt.

Naast zijn treffers in de Champions League scoorde Cristiano Ronaldo ook twee keer in de UEFA Supercup en in het seizoen 2005/2006 was hij voor Manchester United één keer trefzeker in de kwalificaties van het miljoenenbal. Met zijn doelpunten is Cristiano Ronaldo aartsrivaal Lionel Messi te snel af in Europa. De superster van FC Barcelona staat op 97 doelpunten in Europese competities, alhoewel hij voor dat aantal een stuk minder wedstrijden nodig had.

Cristiano Ronaldo speelde woensdagavond tegen Bayern München zijn 143e wedstrijd in Europa, voor Messi staat de teller op nog maar 118 wedstrijden. De Argentijn lijkt echter klaar te zijn in de Champions League na de volgende wedstrijd, FC Barcelona verloor in Turijn kansloos met 3-0. Real Madrid won woensdagavond op bezoek in Duitsland met 1-2. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner