12.04.2017 22:33

Leicester verliest wederom op Spaanse bodem

Leicester City is er opnieuw niet in geslaagd te winnen op bezoek bij een Spaanse tegenstander. Atlético Madrid bleek woensdagavond met 1-0 te sterk in de kwartfinale van de Champions League.

De regerend landskampioen van Engeland had sowieso geen goede herinneringen aan het spelen in Spanje. Afgelopen februari verloren The Foxes met 2-1 op bezoek bij Sevilla. Ook dit keer was direct duidelijk dat de thuisploeg een tandje feller begon aan de wedstrijd. Atlético Madrid zette de Engelsen direct onder druk en middenvelder Koke schoot op de paal. Leicester kon hier weinig tegenover zetten en kwam even later alsnog op achterstand. Na een overtreding van Marc Albrighton schoot Antoine Griezmann raak vanaf elf meter. Doelman Kasper Schmeichel had de vorige twee pingels gepakt, maar werd nu de verkeerde hoek in gestuurd.

Ook na de rust nam de thuisploeg het heft stevig in handen. De Engelse muur hield echter prima stand en zag alleen Fernando Torres een grote kans krijgen. Hij was het centrale duo van Leicester te slim af, maar gleed weg op het moment dat hij wilde uithalen. Aan de overkant hadden de bezoekers zomaar een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen. Riyad Mahrez krulde de bal echter net voorlangs. In de slotfase gingen beide trainers flink aan het wisselen en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Grote kansen bleven daardoor uit en Atlético kon de 1-0 gemakkelijk vasthouden.

Het goede nieuws voor Leicester City is dat er nog een return wacht in het eigen King Power Stadium. De vorige keer dat daar een Spaanse tegenstander op bezoek kwam, trok de ploeg van manager Craig Shakespeare aan het langste eind. Sevilla werd met 2-0 verslagen. Dinsdag 18 april komt Atlético Madrid om 20:45 uur op bezoek in Leicester.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner