13.04.2017 10:10

Ibrahimović maakt kans op Award in Engeland

Zlatan Ibrahimović is één van de zes genomineerde voor de Award Speler van het Jaar (gekozen door de spelers) in de Premier League. De Zweed speelt dit seizoen voor het eerst in Engeland en heeft een goede indruk achtergelaten.

Naast Ibrahimović zijn ook N'Golo Kanté (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (Everton), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Alexis Sánchez (Arsenal) genomineerd. De spits van Manchester United vertrok afgelopen zomer transfervrij van Paris Saint-Germain naar The Red Devils en heeft inmiddels zeventien doelpunten in de Premier League achter zijn naam staan, desondanks lijkt Ibrahimović niet topfavoriet voor de Award.

De kans is namelijk groot dat een speler van koploper Chelsea, Kanté of Hazard, de prijs in de wacht gaat slepen. Laatstgenoemde had een ongelukkig seizoen 2015/2016, maar is tijdens het huidige seizoen bijzonder op dreef. Ook Kanté, die vorig seizoen kampioen werd met Leicester City, is bezig aan een uitstekend seizoen. Lukaku, Kane en Sánchez zijn met hun doelpunten belangrijk voor hun clubs.

Vorig seizoen schreef Riyad Mahrez de prijs op zijn naam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner