13.04.2017 12:04

Ajax favoriete tegenstander Ronaldo in Europa

Zeven van de honderd treffers die Cristiano Ronaldo in Europees verband wist te produceren waren tegen Ajax. Opmerkelijk genoeg wist de Portugees ook zeven keer tegen een andere tegenstander te scoren: FC Schalke 04.

Donderdagavond staan Ajax en Schalke 04 tegenover elkaar, maar woensdagavond stal de aanvaller van Real Madrid de show in Zuid-Duitsland. De Portugees wist in München met 2-1 te winnen van FC Bayern München en scoorde in de Allianz Arena zijn 99e en 100e treffer in Europees verband. Ajax en Schalke waren samen goed voor veertien treffers.

Vijf keer tegen Ajax

Ronaldo speelde in het verleden vijf wedstrijden tegen Ajax. Tijdens zijn eerste ontmoeting met de Amsterdammers kwam de Portugees echter niet tot scoren. Op 15 september 2010 stond Ronaldo negentig minuten op het veld, maar het werd 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Vurnon Anita en een treffer van Gonzalo Higuaí­n. Tijdens de return in Amsterdam wist Ronaldo wel te scoren. Het werd 0-4 in de Amsterdam ArenA en de aanvaller scoorde twee keer.

Op 3 oktober 2012 scoorde hij zijn eerste hattrick, tegen Ajax, in de Champions League. De Madrilenen wonnen toentertijd opnieuw eenvoudig in Amsterdam: 1-4. Ook in september 2011 (3-0 winst, één doelpunt) en december 2012 (4-1 winst, één doelpunt) wist Ronaldo te scoren tegen de Amsterdammers.

Schalke 04

Tegen Schalke 04 had Ronaldo één wedstrijd minder nodig om evenveel treffers te produceren. In februari 2014 nam de Portugees het voor het eerst op tegen de Duitse ploeg en in Gelsenkirchen werd er een monsterscore neergezet. Real Madrid won met 6-1 en Ronaldo scoorde twee keer. Ook tijdens de return nam Ronaldo twee doelpunten voor zijn rekening. In Santiago Bernabéu werd het 3-1. Een jaar later troffen Schalke 04 en Real Madrid elkaar opnieuw. In Gelsenkirchen werd het deze keer 0-2, met één doelpunt van Ronaldo. Opvallend genoeg verloor Real Madrid in eigen huis met 3-4, maar Ronaldo wist desondanks twee goals te produceren.

Malmö en Galatasaray

Ook aan het Zweedse Malmö FF en het Turkse Galatasaray heeft de Portugees goede herinneringen, want tegen beide teams scoorde Ronaldo zes keer. Tegen Malmö had Ronaldo slechts twee wedstrijden nodig om een half dozijn treffers te produceren. Op bezoek in Zweden scoorde Ronaldo in september 2015 twee keer (2-0 winst), terwijl in eigen huis Malmö een flinke vernedering onderging. Het werd 8-0 en Ronaldo maakte er vier. Tegen Galatasaray had de aanvaller één wedstrijd meer nodig. Drie keer nam Ronaldo het in 2013 op tegen de Turkse ploeg. Achtereenvolgens werd het 3-0 (één doelpunt), 2-3 (twee doelpunten) en 6-1 (drie doelpunten).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner