13.04.2017 14:38

Van den Brom wenst vertrouwen en vastigheid

John van den Brom heeft de spelers van AZ maandag al verteld wie in de basis gaan starten tegen Heracles Almelo. De trainer van de bekerfinalist wil daarmee wat vertrouwen en vastigheid creëren binnen zijn wisselvallig presterende groep.

"De spelers die erin staan, gaan dan toch denken: gisteren ging het niet lekker, maar vrijdag sta ik er weer in. Je bouwt dan wat op", zei Van den Brom donderdag op de persconferentie voorafgaand aan Heracles Almelo-AZ. "Ook met de wissels, die daardoor een stapje extra gaan zetten. Dat zorgt voor een andere beleving en intensiteit op de trainingen."

In vergelijking met de teleurstellend verlopen thuiswedstrijd zondag tegen Roda JC (1-1) keren de verdedigers Jonas Svensson en Rens van Eijden terug in de ploeg. Dat gaat ten koste van Fernando Lewis en middenvelder Mats Seuntjens. Derrick Luckassen schuift vrijdag in Almelo vanuit de defensie een linie naar voren.

Twee weken voor de bekerfinale tegen Vitesse beschikt Van den Brom over een complete groep. "Die finale loopt als een rode draad door onze voorbereiding, iedereen doet er alles aan om voor die wedstrijd fit te zijn en te blijven", geeft hij aan. 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner