13.04.2017 22:55

Klaassen belangrijk met tiende openingstreffer

Bertrand Traoré, Donny van de Beek, Davy Klaassen en Amin Younes (v.l.n.r.) juichen om de treffer (1-0) van Klaassen tegen Schalke 04. (13-04-2017)
Bertrand Traoré, Donny van de Beek, Davy Klaassen en Amin Younes (v.l.n.r.) juichen om de treffer (1-0) van Klaassen tegen Schalke 04. (13-04-2017)

Davy Klaassen speelde donderdagavond een cruciale rol in het heenduel van de Europa League-kwartfinale met Schalke 04. De aanvoerder maakte zijn tiende openingsgoal van het seizoen en zorgde bovendien voor de 2-0.

Voor Klaassen is het de eerste treffer in de Europa League. De andere negen openingsgoals verzamelde hij allemaal in de Eredivisie. Geen enkele andere speler in de Nederlandse competitie heeft meer openingstreffers in handen dan de aanvoerder van Ajax. De meester van de openingsgoal kan het dus ook in Europees verband.

Hij zorgde in de 23ste minuut met een penalty voor de 1-0. Hij ramde de bal snoeihard binnen na een overtreding van Alessandro Schöpf op Amin Younes. Zijn overtuigende strafschop kenmerkte de eerste helft van Ajax, dat vele malen sterker was dan Schalke 04 en terecht met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzocht.

Om het feest voor Klaassen nog groter te maken maakte hij niet alleen de eerste treffer, ook de tweede kwam op zijn naam te staan. Vijf minuten na rust legde Justin Kluivert de bal voor richting de middenvelder, die de bal goed richting de verre hoek drukte en Ralf Fährmann kansloos liet. Met deze 2-0 verschafte Ajax zich een uitstekende uitgangspositie.

Ajax kreeg in het kwartier daarna kans op kans om er wel een heel luxe voorsprong van te maken. Amin Younes en Bertrand Traoré waren voornamelijk gevaarlijk namens de Amsterdammers, maar in deze fase ontpopte Fährmann zich tot de held van Schalke. Dankzij de goalie hadden Die Königsblauen na een uur spelen nog ademruimte.

Een kwartier voor tijd was ook Donny van de Beek erg gevaarlijk. Hij mikte de bal vanuit stand snoeihard op de lat. Ook in de slotfase was het Ajax dat het meeste aanspraak maakte om nog een treffer binnen te prikken. De Amsterdammers mogen eigenlijk zelfs balen met de uiteindelijke uitkomst, aangezien de score nog veel hoger uit had kunnen vallen. Toch is de 2-0 een mooie uitgangspositie ingaande de return.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner