13.04.2017 20:45

Koeman: "Lukaku wil contract niet verlengen"

Romelu Lukaku heeft zijn trainer Ronald Koeman laten weten dat hij geen nieuw contract zal ondertekenen bij Everton. Dat betekent dat The Toffees na dit seizoen nog maximaal twee jaar kunnen genieten van de Belg, daar hij tot medio 2019 vastligt.

De Nederlandse oefenmeester maakte dat donderdag bekend tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Burnley. "Lukaku heeft me verteld dat hij geen nieuw contract zal tekenen. Ik weet nog niet waar zijn toekomst ligt." De Belgische spits is dit seizoen enorm belangrijk voor Everton met 22 doelpunten in 31 Premier League-optredens.

Incidenten Barkley
Ross Barkley was zondag betrokken bij een vechtincident na het duel met Leicester City (4-2 winst) en ook daar reageerde Koeman op tijdens het perspraatje. "Misschien realiseert hij zich nu dat het niet de juiste plek of juiste tijd was. Het is lastig als je jong bent. Dat gaat niet om ervaring. Je speelt, je wint en gaat op stap. Dus het is geen probleem voor mij. Hij heeft niet gedronken. Als je zulke gekke mensen ontmoet, dan kan zoiets gebeuren. Misschien is dat de reden dat ik buiten de stad leef."

De middenvelder is onder Koeman weer opgeleefd en dus hoopt hij dat Barkley langer bij The Toffees blijft. "Everton is de juiste plek voor hem. Toen ik hem een paar weken geleden sprak, vertelde hij me dat Champions League spelen zijn ambitie is. Ik vertelde hem dat ik dezelfde ambitie heb. Bovendien is hij een kind van de club en de stad."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner