13.04.2017 21:27

Overmars open over Tete, Huntelaar en Arsenal

Directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, heeft voorafgaand aan het Europa League-duel met Schalke 04 een openhartig gesprek gehouden over bepaalde gang van zaken bij Ajax. Zo sprak hij vrijuit over de toekomst van Kenny Tete en Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax en of hij eventueel naar Arsenal vertrekt als technisch directeur.

Kenny Tete
Kenny Tete uitte onlangs zijn ongenoegen omdat hij nog niets vanuit Ajax had gehoord over een contractverlenging. "Ik heb andere signalen ontvangen, dat hij hier geen toekomst meer ziet en ergens anders wil spelen", laat de directeur sportzaken van Ajax weten in gesprek met FOX Sports. 

"Het is jammer dat hij buiten de eerste elf is gevallen en daar moet hij mee omgaan. Dat is vervelend, hij wil voetballen. Ik denk dat hij zelf inziet dat hij naar een andere club wil en dat is wat ik krijg te horen." Overmars gaf aan dat hij eerder al sprak met Tete, maar toen werd de rechtsback door Peter Bosz uit de basis gehouden.

Klaas-Jan Huntelaar
Ajax wilde de aanvaller graag afgelopen zomer naar Amsterdam halen, maar van een transfer kwam het niet. Een overgang kan aankomende zomer dus alsnog plaatsvinden. "Ik denk dat hij altijd een interessante optie is, los van wat er gaat gebeuren met de huidige spitsen. Bijvoorbeeld Kasper (Dolberg, red.), waar echt heel veel interesse voor is. Maar Klaas-Jan is denk ik superfit en dat hij een bepaalde drive in zich heeft dat hij altijd presteert. In leeftijd is hij wellicht iets ouder, maar ik denk dat hij zeker een toegevoegde waarde heeft."

Flirt met Arsenal
Arsenal zou interesse hebben in Overmars als technisch directeur. "Ik denk dat er een lijst is met een aantal namen en daar zal ik wellicht op staan. Dat is allemaal niet zo spannend", vervolgt Overmars. Of hij met Arsenal heeft gesproken, laat hij in het midden. "Ik ken de club vrij goed, dus ik heb altijd een redelijk contact gehouden."

Toch zal hij altijd dunne lijntjes houden naar de Londense club. "Dat is niet gek, want ik heb er mooie jaren gehad. Maar de focus is nu op Ajax, waar ik net voor vier jaar heb getekend." Overmars heeft wel oren naar die functie. "Als speler wil je naar de mooiste clubs in Europa, dus mocht het in de toekomst plaatsvinden, dan sta ik daar voor open."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner