14.04.2017 11:27

Ajax Europa League-ploeg met meeste schoten

Mede dankzij elf doelpogingen van donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League tegen FC Schalke 04, is Ajax de ploeg in de Europa League met de meeste schoten (167) op het vijandelijke doel. Dat laat de UEFA weten op de website.

De ploeg van Peter Bosz stond voor dat duel nog op de tweede plek, daar Schalke 04 vaker het doel van een tegenstander onder vuur had genomen. Door het uitstekende defensieve werk van Ajax hield het de Duitsers tijdens het onderonsje ver van de goal af. De ploeg uit Gelsenkirchen kwam in de Amsterdam ArenA tot slechts twee schoten op doel van André Onana. Schalke 04 schoot in totaal deze campagne 160 keer op goal, inclusief de twee pogingen van donderdag tegen Ajax. Het aantal reddingen dat Schalke 04-doelman Ralf Fährmann tegen Ajax moest verrichten, was het record dit seizoen.

De overige ploegen in de top vijf van deze ranglijst zijn net als Ajax en Schalke 04 nog actief in de Europa League, op AS Roma na. Nummer drie RSC Anderlecht loste beduidend minder schoten op het doel van de tegenstander, 139 stuks. AS Roma, in de kwartfinale uitgeschakeld door Olympique Lyon schoot 132 keer, evenals het Engelse Manchester United. Anderlecht en Manchester United troffen elkaar donderdagavond eveneens (1-1). De ploeg van José Mourinho schoot vijf maal, terwijl Anderlecht slechts eenmaal een doelpoging loste.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner