14.04.2017 14:03

Ontslagen De Koning: "Ben helaas kop van Jut"

Go Ahead Eagles besloot de strijd tegen degradatie te vervolgen zonder trainer Hans de Koning. De oefenmeester werd eind maart ontslagen en opgevolgd door Robert Maaskant. De breuk kwam voor hem als een verrassing.

"Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Het zegt wat over de club dat ze mij wegstuurden. Ze wilden nog een laatste impuls geven aan de club", vertelt De Koning aan NH Nieuws. Op het moment van ontslag (speelronde 27) stonden de Eagles laatste, met twee punten achterstand op de nummer zeventien ADO Den Haag. Inmiddels is het gat met de voorlaatste plaats opgelopen tot vier punten, op Roda JC.

De Koning was ruim één jaar trainer in Deventer. Hij begon geweldig, aangezien hij de ploeg uit een vrijwel kansloze positie toch nog naar de Eredivisie loodste. De 57-jarige Rotterdammer is dan ook teleurgesteld in het weinige vertrouwen. "Ik werd helaas de kop van Jut. Maar ik ben in een x-aantal mensen wel teleurgesteld, maar die weten dat ook."

"Je weet dat als je onderaan staat er consequenties kunnen volgen. Waar het mij om gaat, is dat we wel goed speelden, punten pakten en druk bezig waren onze doelstelling te behalen. Het is dan jammer dat mij dat zeven wedstrijden voor het einde is ontnomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner