14.04.2017 15:19

Gewonde Bartra na aanslag: "Ik voel trots"

De spelersbus van Borussia Dortmund werd voor de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco doelwit van een drietal explosieven. Marc Bartra raakte als enige gewond. De Spanjaard moest geopereerd worden aan zijn pols.

"De pijn, de paniek en de onzekerheid niet te weten wat er gebeurd was en hoe lang het zou duren; het waren de langste en zwaarste vijftien minuten van mijn leven", schrijft Bartra op zijn Instagram. De 26-jarige Bartra liep snijwonden op aan zijn arm en brak zijn pols. De wedstrijd werd een dag uitgesteld, maar de spelers van BVB waren nog altijd zeer geschrokken. Monaco was vervolgens in Dortmund met 2-3 te sterk.

Bij de spelersbus werd een brief gevonden, die zou linken naar islamitische terroristische organisaties. De politie heeft inmiddels één aanhouding verricht. "Deze dagen kijk ik veel naar mijn pols. Weet je wat ik voel? Trots. Al de schade die ze ons aan wilden richten bleef beperkt tot dit. Het enige dat ik hoop is dat we in vrede leven en de oorlogen achter ons laten. Ik wil alle artsen, fysiotherapeuten en andere mensen die mij geholpen hebben bedanken."

Bartra ligt nog in het ziekenhuis met zijn arm in het gips en zal enkele weken moeten revalideren. Voor trainer Thomas Tuchel is het een groot gemis. Bartra transfereerde afgelopen zomer van FC Barcelona naar Dortmund, waar hij al snel een plaats in het hart van de defensie veroverde. Met achttien Bundesliga-wedstrijden is zijn debuutjaar een succes.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner