14.04.2017 16:55

Sinkgraven mist duel met voormalig werkgever

Daley Sinkgraven viel donderdagavond tegen Schalke04 uit met een blessure, wat hem de wedstrijd met sc Heerenveen kost. De linksback van Ajax heeft een verrekking in de binnenband van zijn linkerknie.

In de rust van de kwartfinale van de Europa League moest de 21-jarige linkspoot zich laten vervangen door Matthijs de Ligt. Het is nog onzeker of de return met Schalke en de uitwedstrijd tegen PSV wel haalbaar zijn voor Sinkgraven. Ajax meldt dat hij "in elk geval" het duel met Heerenveen van zondagmiddag moet missen.

Sinkgraven geldt dit seizoen als man van glas. In de winterse transferperiode van het seizoen 2014/2015 werd de talentvolle middenvelder naar Ajax gehaald, waar hij dit seizoen pas doorbreekt als linksback. Trainer Peter Bosz heeft het volste vertrouwen in Sinkgraven, maar van de dertig gespeelde competitiewedstrijden miste hij er al zes door blessures.

Als linksachter wordt Sinkgraven geroemd om zijn opbouwende kwaliteiten. De begaafde linksachter was dit seizoen dan ook al goed voor vijf assists. Zijn enige goal maakte hij in de eerste speelronde van de Eredivisie, uit bij Sparta (3-1 zege). Toen stond Sinkgraven echter nog als linksbuiten op het veld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner