15.04.2017 15:13

The Sun is ook niet meer welkom bij Everton

Na Liverpool heeft ook Everton boulevardkrant The Sun in de ban gedaan. De club van trainer Ronald Koeman laat geen journalisten van het medium meer toe na een racistisch getinte column over Ross Barkley.

Een column van journalist Kelvin MacKenzie werd vrijdag gepubliceerd door de krant, in de lap tekst noemde de schrijver Barkley een beest uit een dierentuin, zoals een gorilla. Dit naar aanleiding van een vechtpartij waarbij de speler van Everton betrokken was. De kwestie ligt gevoelig, omdat Barkley Nigeriaanse roots heeft.

The Sun heeft inmiddels excuses aangeboden en liet weten niet op de hoogte te zijn van Barkleys achtergrond. De politie in Merseyside wil daar niets van weten, er is inmiddels een onderzoek gestart naar de uitlatingen van MacKenzie. Mogelijk wordt hem racisme ten laste gelegd. Everton heeft in ieder geval al gereageerd, door journalisten van The Sun niet meer toe te laten bij trainingen en wedstrijden.

Liverpool maakte eerder dit jaar al zo'n besluit, na een pikant artikel van The Sun over de Hillsborough-ramp uit 1989. In een artikel werd onder de kop The Truth groot uitgepakt, met als strekking dat de ramp de schuld was van de Liverpool-supporters. Bij het drama kwamen 96 supporters van Liverpool om, The Sun meldde onder andere dat overlevende supporters dingen stalen uit de zakken van overleden fans. Deze berichtgeving werd later als onjuist verklaard.

Supporters waren jaren al vijandig tegenover The Sun, maar pas dit jaar greep Liverpool, na een gesprek met de nabestaanden van de ramp, definitief in.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner