15.04.2017 18:07

Koeman doet weer goede zaken met Everton

Trainer Ronald Koeman blijft uitstekend presteren met Everton. Hij zag zijn ploeg zaterdag voor eigen publiek ook van Burnley winnen (3-1). Vorige week werd regerend landskampioen Leicester City opzij gezet.

Romelu Lukaku trof eenmaal doel. De spits heeft dit kalenderjaar in al zijn negen duels op Goodison Park minimaal één keer gescoord. Phil Jagielka zette de thuisploeg op voorsprong (1-0). Voor het eerst in zijn lange loopbaan heeft de 34-jarige verdediger nu in drie competitieduels op rij gescoord. Ben Mee hielp Everton een handje door zijn eigen doelman te passeren.

Everton heeft minimaal voor een dag evenveel punten als Manchester United. De nummer vijf van de ranglijst heeft echter drie duels minder gespeeld en ontvangt zondag koploper Chelsea. Ook nummer zeven Arsenal heeft minder verliespunten dan Everton.

Nederlandse punten

Stoke City rekende voor eigen publiek af met Hull City (3-1). Marko Arnautovic, Peter Crouch en Xherdan Shaqiri maakten de doelpunten voor de thuisploeg, waarin Bruno Martins Indi en Erik Pieters een basisplaats hadden. Daryl Janmaat en Nordin Amrabat waren met Watford te sterk voor Swansea City (1-0), waarbij Luciano Narsingh en Leroy Fer weer mochten beginnen.

Fabio Borini redde in de slotfase een punt voor hekkensluiter Sunderland in het thuisduel met West Ham United (2-2). Het duel tussen Crystal Palace en landskampioen Leicester City leverde geen winnaar op (2-2).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner