15.04.2017 20:24

Roda JC schiet zichzelf uit de degradatiezone

Met een meer dan belangrijke driepunter is Roda JC voorlopig uit de zorgen in de Eredivisie. Tegen Sparta, ook strijdend tegen degradatie, wonnen de Limburgers zaterdagavond in eigen huis met 3-1.

Roda JC begon lekker fris aan het duel in eigen huis, de ploeg combineerde snel naar voren en was ook dreigend. Dit resulteerde na een kwartier al in de openingstreffer. Uitgerekend de kleinste man op het veld scoorde met het hoofd. Abdul Ajagun liep slim naar de eerste paal en werkte een voorzet binnen. De thuisploeg bleef heersen in Limburg, maar echte kansen volgden niet meer. Tom Van Hyfte was vlak voor rust nog dicht bij de 2-0, maar zijn pegel eindigde hard op de paal.

Ook in de tweede helft bleef Roda JC de bovenliggende partij, alhoewel Sparta via Michel Breuer de grootste kans kreeg. De veteraan kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten vanuit een vrije trap, maar in geheel vrijstaande positie schoot Breuer naast het doel. Roda JC strafte het na een uur spelen af. Na een misser van Mart Dijkstra kon Ajagun in alle vrijheid de 2-0 binnenwerken.

De tweede helft, die veel werd onderbroken door een gretige  Serdar Gözübüyük, werd spannender na een goal van Thomas Verhaar. Nadat de scheidsrechter de zevende gele kaart van de wedstrijd uitdeelde kwam invaller Verhaar knap tot scoren. In een snelle actie nam hij aan en schoot hij, met een mooie streep in de kruising werd het 2-1. De Rotterdammers maakten zich op voor een slotoffensief, maar Roda JC kent op het gebied van verdedigen het klappen van de zweep en hield stand.

In een spaarzame uitbraak van de Limburgers werd het vlak voor tijd zelfs nog 3-1, Mikhail Rosheuvel profiteerde van een mee opgekomen Christian Kum. Hierdoor was een hele dure buit binnen voor Roda JC. De ploeg is met de drie punten uit de degradatiezone geklommen, terwijl Sparta het juist moeilijker gaat krijgen in de Eredivisie.

Door: Jos Boesveld 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner