15.04.2017 19:20

Van Wolfswinkel krijgt weer een basisplaats

Ricky van Wolfswinkel wordt buitenspel gegeven, maar daar snapt de aanvaller van Vitesse niets van. (02-04-2017)
Ricky van Wolfswinkel wordt buitenspel gegeven, maar daar snapt de aanvaller van Vitesse niets van. (02-04-2017)

Op Woudestein nemen Excelsior en Vitesse en tegen elkaar op. Waar Excelsior in de laatste wedstrijden van de competitie gaat strijden om lijfsbehoud, gaat Vitesse jagen op de vierde plek. Scheidsrechter Ed Janssen heeft de leiding over de wedstrijd. 

Trainer Mitchell van der Gaag stuurt de verwachte namen het veld in aan Rotterdamse zijde. De opstelling is ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta. Excelsior heeft een nagenoeg complete selectie. Alleen Luigi Bruins en Hicham Faik ontbreken door blessures. Bruins vanwege een hamstringblessure en Faik vanwege problemen aan de knie. Zeker het ontbreken van Faik zal een aderlating zijn voor de Kralingers. De Hagenees scoorde namelijk beide doelpunten voor Excelsior in het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen in Arnhem. Kevin Vermeulen keert terug na zijn wedstrijd schorsing. Chelsea-huurling Danilo Pantić zit niet bij de wedstrijdselectie. Hij speelde afgelopen seizoen nog voor Vitesse en daar speelde hij in totaal zes wedstrijden. Khalid Karami kan gewoon spelen. Afgelopen week was hij nog wat ziekjes. Clubtopscorer Nigel Hasselbaink staat ook weer gewoon in de basis. Na zijn twee doelpunten tegen Sparta staat de aanvaller op acht treffers. Als Hasselbaink dit seizoen nog minimaal twee keer scoort, wordt hij de elfde speler van Excelsior met minimaal tien doelpunten in één seizoen in de Eredivisie. 

Henk Fraser heeft ook de beschikking over bijna al zijn spelers. Alleen Maikel van der Werff ontbreekt vanwege een blessure. Vitesse begint met dezelfde namen als afgelopen weekend tegen Heracles Almelo. Ricky van Wolfswinkel neemt dus gewoon weer de spitspositie in. De topschutter scoorde dit seizoen al achttien keer en staat daarmee op de tweede plek van de topscorerslijst met één doelpunt achter koploper Nicolai Jörgensen. Van Wolfswinkel scoorde de laatste drie wedstrijden in totaal vijfmaal. Hij had voor al zijn treffers in totaal 2494 speelminuten nodig, dus zal de spits vandaag de 2500 minutengrens voorbijgaan. In het seizoen 2008/2009 speelde hij 32 competitieduels voor Vitesse, als hij alles meespeelt tot aan het einde van het seizoen, eindigt de spits op 33 duels.

De wedstrijd is vanaf 19.45 uur LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner