15.04.2017 19:47

Trefzekere Ünal jaagt op reeks van Castaignos

Op aangeven van Fredrik Jensen (l.) zet Enes Ünal (r.) de 1-0 op het scorebord tijdens de wedstrijd FC Twente - Go Ahead Eagles. (02-04-2017)
Op aangeven van Fredrik Jensen (l.) zet Enes Ünal (r.) de 1-0 op het scorebord tijdens de wedstrijd FC Twente - Go Ahead Eagles. (02-04-2017)

FC Twente-trainer Rene Hake heeft Enes Ünal wederom als basisspeler genoteerd op het wedstrijdformulier. De spits was in de afgelopen drie thuiswedstrijden voor de Tukkers trefzeker en jaagt daarmee op de reeks van Luc Castaignos.

Ünal scoorde tegen zowel Willem II, Go Ahead Eagles als PSV éénmaal en is daarmee in bloedvorm in de eigen Grolsch Veste. Daarmee komt de reeks van Castaignos in zicht voor de Turkse spits. De huidige spits van Sporting Lissabon scoorde in het seizoen 2013/2014 in maar liefst zes thuiswedstrijden op rij. Of Ünal dat aantal gaat halen, is nog te betwijfelen, het huurcontract van de Turkse spits verloopt na dit seizoen.

Eerder dit seizoen op bezoek bij NEC wist de Turkse huurling van Manchester City ook al te scoren. Het was echter niet goed genoeg voor een overwinning. Verder staan de overige twee huurlingen van Manchester City eveneens in de basis bij FC Twente. Yaw Yeboah keert na twee wedstrijden als reserve weer terug in de basiself bij de Tukkers.

Peter Hyballa, de Duitse oefenmeester van NEC, heeft zijn ploeg op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de zeperd in eigen huis tegen Ajax (1-5). Lorenzo Burnet en Frank Sturing zijn door Hyballa op de reservebank gezet. Voor hen in de plaats spelen respectievelijk André Fomitschow en Ferdi Kadıoğlu.

De wedstrijd tussen FC Twente en NEC is vanaf 20.45 uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner