15.04.2017 21:04

Ongeruste supporters in kleedkamer van NEC

De voetballers van NEC zijn zaterdag voor vertrek naar Enschede voor de uitwedstrijd tegen FC Twente dringend toegesproken door een afvaardiging van de harde supporterskern van de club uit Nijmegen. De fans wisten door te dringen tot in de kleedkamer en vertelden dat degradatie naar de Jupiler League wat hen betreft geen optie is.

NEC is bezig met een vrije val in de Eredivisie en verloor maar liefst tien van de laatste elf duels. De slechte resultaten hebben inmiddels grote onrust rond de ploeg veroorzaakt. De leiding van de Gelderse club wilde afgelopen week de technische staf uitbreiden met een ervaren coach. Dat gebeurde uiteindelijk niet omdat trainer Peter Hyballa daar niets in zag.

NEC nam afgelopen week ook afscheid van technisch adviseur Danny Hoekman, nadat de oud-aanvaller zich kritisch had uitgelaten in de media. Trainer Hyballa was verbaasd dat de fans tot de kleedkamer wisten door te dringen. "Dit kan natuurlijk niet", zei hij in Enschede voor de camera van FOX Sports. "Maar het was niet agressief of negatief. Volle bak gaan tegen FC Twente, zeiden ze. Na vijf minuten waren ze ook weer weg."

Het duel tussen FC Twente en NEC begint zaterdag om 20.45 uur.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner