16.04.2017 14:22

Zwak Go Ahead Eagles moet hopen op wonder

Willem II-aanvoerder Jordens Peters (l.) schat de situatie fout in en haalt Go Ahead Eagles-middenvelder Dan Crowley (r.) neer. (16-04-2017)

Het lijkt over en uit voor Go Ahead Eagles in de Eredivisie. De club uit Deventer ging zondagmiddag met 2-0 onderuit op bezoek bij Willem II. Het waren de invallers Fran Sol en Jari Schuurman die het lot beslechtten voor de bezoekers.

Met nog drie wedstrijden te spelen staat Go Ahead Eagles nog altijd op de laatste plaats. De achterstand op NEC en Sparta Rotterdam bedraagt vijf punten. Volgende week kan de ploeg uit Deventer al degraderen. Er lijkt een wonder nodig te zijn om de Eagles te behouden voor nog een jaar Eredivisie.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in het Koning Willem II Stadion. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar speelde in een te laag tempo. Dat gaf de bezoekers de kans om in de wedstrijd te komen. De hekkensluiter was het meest gevaarlijk voor de theepauze, maar verder dan enkele afstandsschoten kwam de club uit Deventer ook niet. Zo werd er met de brillenstand gerust in Tilburg.

Met de komst van Sol hoopte Erwin van de Looi wat los te maken bij zijn ploeg. En dat lukte ook. De Tilburgers kwamen sterk uit de kleedkamer. Toch was het een korte opleving. Het tempo ging omlaag en de bal werd rustig rond getikt. Het was wachten op het moment dat de Eagles alles of niets gingen spelen.

Maar Go Ahead was niet bij machte om tot een offensief te komen. Het was zelfs Willem II, dat dankzij invallers, het verschil maakte. Eerst was het spits Fran Sol met zijn tiende doelpunt van het seizoen. De Spanjaard scoorde voor het eerst sinds februari voor zijn club. Tien minuten voor tijd begreep Robert Maaskant wat er nodig was. Hij stuurde Leon de Kogel en Lum Rexhepi het veld op. Dat bleek te laat. Enkele minuten later kwam de genadeklap van Willem II.

Jari Schuurman scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen, op bezoek bij Deventer was de Feyenoord-huurling ook al trefzeker, en bepaalde het lot van Go Ahead Eagles.