16.04.2017 19:15

Van Bronckhorst: "Vertrouwen voor eindfase"

Het aftellen is begonnen voor Feyenoord. Na de zege op FC Utrecht (2-0) moet de ploeg nog drie wedstrijden winnen om zich tot kampioen van Nederland te kronen. Trainer Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar de slotfase.

"Deze overwinning moet ons vertrouwen geven voor de laatste drie duels. Ik heb de jongens gezegd dat we trots kunnen zijn op wat we vandaag gepresteerd hebben. We moeten zelf blijven winnen, dat is het belangrijkst", aldus Van Bronckhorst op de clubsite. De voorsprong op achtervolger Ajax blijft één punt.

In De Kuip stond Feyenoord een zware beproeving te wachten tegen nummer vier Utrecht. De bezoekers kregen ook een paar aardige kansen op het openingsdoelpunt, maar de Rotterdammers trokken de zege over de streep. "Van beide kanten was er veel strijd in het spel, met veel duels die op het randje werden uitgevochten. Als trainer geniet ik van dit soort wedstrijden, zeker in deze fase van de competitie. Ik vond het een verdiende zege, zeker op basis van de tweede helft."

Jens Toornstra en Eljero Elia beslisten de wedstrijd. Beide goals waren zeer fraai afgerond, waar Van Bronckhorst van kan genieten. "Beide doelpunten waren erg mooi. De eerste goal hadden we even nodig", doelt de trainer op de lob van Toornstra. De goal van Elia was een krul naar de verre hoek. "Van Eljero weet je dat hij dit in zich heeft, het korte draaien en het schieten in de verre hoek. Daar trainen we op en dat het dan vandaag beslissend is, is mooi."

Feyenoord gaat nog op bezoek bij Vitesse en SBV Excelsior. De laatste wedstrijd van het seizoen ontvangt het Heracles Almelo in eigen stadion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner