16.04.2017 20:27

Neres treedt in voetsporen Suárez met goals

David Neres (r.) toont trots het shirt van Ajax. De Braziliaan gaat spelen met nummer 7. Edwin van der Sar (l.) en Marc Overmars (r.) flankeren de aankoop. (17-02-2017)
David Neres (r.) toont trots het shirt van Ajax. De Braziliaan gaat spelen met nummer 7. Edwin van der Sar (l.) en Marc Overmars (r.) flankeren de aankoop. (17-02-2017)

Tegen sc Heerenveen (5-1) kwam David Neres opnieuw tot scoren voor Ajax. De Braziliaan mocht voor de derde keer in de basis beginnen en beloonde dat voor de derde keer met een doelpunt. Alleen Luis Suárez lukte dat eerder.

In januari telde Ajax minstens twaalf miljoen euro naar voor de inmiddels twintigjarige Neres. Hij kwam over van São Paulo FC, waar hij zich in korte tijd in de belangstelling van Ajax had gespeeld. In de Braziliaanse Série A had Neres pas acht wedstrijden gespeeld, maar kwam daarin wel drie keer tot scoren. De Amsterdammers hadden genoeg gezien en contracteerden hem voor ruim vier seizoenen.

Na een gewenningsperiode bij Jong Ajax en een enkele invalbeurt bij het eerste, mocht Neres thuis tegen Feyenoord (2-1) voor het eerst in de basis beginnen. Op aangeven van Hakim Ziyech schoot hij de tweede Amsterdamse treffer binnen, genoeg voor de uiteindelijke zege. Zijn tweede keer in de basis, op bezoek bij NEC (1-5), schoot Neres na acht minuten al raak. En ook zondagmiddag tegen sc Heerenveen (5-1) wist Neres zijn basisplaats te belonen met een doelpunt.

Scoren in je eerste drie basisoptredens lukte alleen Suárez tot dusverre. Nadat hij van FC Groningen was overgekomen, bewees hij bij de start van het nieuwe seizoen meteen zijn waarde. Uit bij De Graafschap opende Ajax het seizoen 2007/2008 met een indrukwekkende zege: 1-8. De Uruguayaan deelde met één doelpunt mee in de feestvreugde. Tegen sc Heerenveen (4-1) scoorde Suárez vervolgens twee keer en ook tegen FC Groningen (2-2) maakte hij een doelpunt.

Suárez eindigde zijn debuutseizoen zeventien doelpunten. In de seizoenen daarna werd hij met een jaar productiever in Amsterdam. Met 22 doelpunten en vervolgens 35 doelpunten had hij een stijgende lijn te pakken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner