17.04.2017 11:14

Twijfels over gele kaart van Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel pakte in de blessuretijd een gele kaart voor protesteren en mist het duel met Feyenoord. Volgens Arno Vermeulen zit er aan die kaart een luchtje, omdat het de spits niet verkeerd uitkomt om de ontmoeting met de Rotterdammers te missen.

"Hij maakte bonje, waarna hij geel kreeg. Ik heb het idee, al kan ik het niet bewijzen, dat het hem niet zo slecht uitkomt", zo is de analyticus overtuigd. Ook gaf Vermeulen een reden waarom hij dat denkt: "Hij heeft in interviews al vaker gezegd dat hij Feyenoord-fan is en dat hij hoopt dat ze kampioen worden. Hij pakt ook meteen zijn rust voor de bekerfinale en kan niet meer geblesseerd raken."

Tafelgenoten Pierre van Hooijdonk en Bert van Marwijk delen de mening van Vermeulen niet. "Van Wolfswinkel is een spits en hij leeft voor doelpunten. Waarom zou hij dan vrijwillig een wedstrijd willen missen?", zegt Van Hooijdonk. "En hij kan ook nog topscorer van de Eredivisie worden dit seizoen. Hij staat slechts één doelpunt achter Nicolai Jørgensen", vult Van Marwijk hem aan.

Na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior ontkende de spits voor de camera's van FOX Sports dat hij de kaart met opzet pakte. "Ik ben professional en wil elke wedstrijd spelen. Het was een frustrerende avond en een frustrerend moment. Ik kreeg een klap in mijn gezicht en daar reageerde ik te fel op. 'Zie je dat niet, of zo?', vroeg ik aan de scheidsrechter. Ik snap dat het moeilijk te zien is, maar dan snap je toch ook mijn reactie? Ik moet zeggen dat ik daar wel slimmer in moet zijn, ik ben oud en wijs genoeg om het niet te doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner