17.04.2017 20:01

Terry neemt na seizoen afscheid van Chelsea

Chelsea-aanvoerder John Terry verlaat Chelsea aan het eind van het seizoen. Dat maakte de Londense club maandag bekend. De 36-jarige routinier droeg sinds zijn debuut in 1998 713 keer het shirt van Chelsea, waarvan 578 keer als aanvoerder.

Terry boekte zijn grootste succes in 2012, toen hij met Chelsea de Champions League won. Daarnaast pakte hij met de 'blauwe brigade' vier keer het kampioenschap van Engeland, won hij de Europa League in 2013, vijf FA Cups en drie League Cups.

"Na 22 jaar bij deze grote voetbalclub valt er zo veel te zeggen en heb ik zo veel mensen te danken", zegt Terry in een verklaring. "Van coaches, teamgenoten en het personeel tot aan de fans die me zoveel steun hebben gegeven."

Toekomst

Dit seizoen raakte Terry zijn basisplaats kwijt bij de lijstaanvoerder van de Premier League. De verdediger, die 78 keer uitkwam voor het nationale team van Engeland, beraadt zich de komende tijd over zijn toekomst. "Ik heb nog steeds veel te bieden op het veld en wil graag als speler doorgaan, maar de kansen bij Chelsea zijn voor mij nu beperkt."

Chelsea noemt op de eigen website al de mogelijkheid dat Terry na zijn actieve carrière terugkeert bij de club in een andere functie.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner