17.04.2017 21:18

Ünal meest productieve tiener van Europa

FC Twente beschikt in de naam van Enes Ünal over de meest productieve tiener van Europa. Dat meldt de Tubantia maandagavond. De 19-jarige huurling van Manchester City scoorde afgelopen zaterdag nog tweemaal in de thuiswedstrijd tegen NEC en daarmee staat zijn totaal nu op zeventien doelpunten.

Met zijn zeventien treffers bevindt Ünal zich nu op de vierde plaats van de topscorerslijst met twee doelpunten achter koploper Nicolai Jörgensen. Geen enkele andere tiener in Europa wist in de eigen nationale competitie zoveel doelpunten te maken als de Turkse topschutter van Twente. Op de tweede plaats in de lijst van productieve tieners, staat eveneens een speler uit de Eredivisie, namelijk Ajacied Kasper Dolberg. Hij maakte vooralsnog veertien treffers. 

Ünal zorgde zaterdag bovendien ook nog voor een opmerkelijk moment bij Twente. Hij scoorde namelijk één van zijn doelpunten met het hoofd uit een gegeven hoekschop. Dit was voor de Tukkers de eerste keer dit seizoen dat er uit een hoekschop werd gescoord. De ploeg uit Enschede had daar 132 hoekschoppen voor nodig. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner